Rivier, boot, stad-project nadert finish

0
331
Foto: Hans Hulswit

DORDRECHT – Het is moeilijk te zien met de hekken eromheen, maar als je goed kijkt zie je hem. De 15 meter lange tjalk van kunstenaar Edward Clydesdale Thomson. Hij en vele vrijwilligers hebben de afgelopen twee jaar gewerkt aan de boot en komende zaterdag moet hij zich bewegen door het Hofkwartier, vanaf de Museumtuin naar het Hof.

Maandag werd hij vanaf de Stadswerven naar de Museumstraat gebracht, waar hij nu ligt. Nog onduidelijk is, is of de boot daar blijft liggen of nog in de tuin van het Dordrechts Museum wordt gelegd. Deze week worden in ieder geval de laatste puntjes op de ‘i’ gezet voordat het evenement kan beginnen.

De afgelopen maanden kon je je aanmelden als vrijwilliger om de boot door het Hofkwartier de tillen, dat kan trouwens nog steeds. Volgens de kunstenaar zouden er zeker een paar honderd mensen nodig zijn.

Zaterdag 17 september begint het evenement om 10.30 uur in de Museumstraat. Als alles volgens planning verloopt ligt het restant van de tjalk rond 16.30 uur in het Hof.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.