Cursus Balans in Zorg

0
327

PAPENDRECHT – Zorgt u voor iemand? Misschien bent u dan wel mantelzorger. Voor mantelzorgers uit Papendrecht start op donderdagochtend 24 november 2022 de cursus ‘Balans in Zorg’ (v/h de Zorg de Baas). Zorgen voor een ander gaat vaak vanzelfsprekend, maar vraagt ook veel tijd en energie. Het is soms zoeken naar een goede balans.

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met onderwerpen als: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, reacties van de omgeving, de rol van het netwerk, communicatie en grenzen stellen. Als u zorgt voor een partner, kind, ouder (of ander familielid) of goede vriend of vriendin helpt deze cursus u de balans tussen draaglast en draagkracht goed te houden of krijgen. Degene voor wie u zorgt heeft bijvoorbeeld een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, chronische ziekte, dementie, niet-aangeboren-hersenletsel of psychische aandoening. Herkenning bij andere mantelzorgers en het delen van tips met elkaar zijn van grote meerwaarde.

Praktische informatie
De cursus van zeven bijeenkomsten vindt plaats op donderdagochtend van 9.45 – 11.45 uur. Data: 24 november, 8 en 22 december 2022, 12 en 26 januari, 9 februari en 16 maart 2023. Locatie: De Spil, Stellingmolen 184 in Papendrecht. Voor aanvang vindt een intake plaats. Wij vragen eenmalig een bijdrage van 15 euro voor cursusmateriaal. Voor vragen en aanmelden kunt u mailen naar mantelzorgconsulent Suzanne van Rekom via mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of u kunt bellen naar Sterk Papendrecht 078-6154741.