Oppositie niet naar besloten vergadering

0
523
Foto: uitnodiging aan (duo)raadsleden

PAPENDRECHT – De Papendrechtse oppositiepartijen willen dat de gemeenteraad een openbaar debat houdt over asielopvang in Papendrecht. 

Aanleiding hiervoor is de uitnodiging voor een besloten vergadering met het college van B&W die de partijen hebben ontvangen. De uitnodiging is gericht aan alle (duo)raadsleden. Hoewel er geen agenda bij de uitnodiging zou zitten, lijkt het erop dat het onderwerp ‘asielopvang in Papendrecht’ zal zijn. Er zijn volgens OP ook geen begeleidende stukken meegezonden.

Volgens OP betekent de uitnodiging dat er ‘onderscheid maakt tussen eersterangs raadsleden, die wél een uitnodiging hebben ontvangen, en tweederangs raadsleden, die geen uitnodiging hebben ontvangen”. Dit blijkt overigens niet uit de tekst van de uitnodiging, die door het OP op zijn website is geplaatst.

CDA-fractievoorzitter Leon van den Dool begrijpt niet waar de opwinding vandaan komt, zo zegt hij in AD De Dordtenaar. “Bij een dergelijk onderwerp is het volstrekt normaal dat burgemeester en wethouders eerst naar de gevoelens van de gemeenteraad vragen voordat ze naar buiten treden. Dat gaat in andere gemeenten ook zo. Ze hebben beloofd dat ze kort na de bijeenkomst van vanavond naar buiten zullen treden.” Wel neemt hij OP-fractievoorzitter Ruud Lammers kwalijk dat hij de uitnodiging (zie hierboven) openbaar heeft gemaakt. Van den Dool noemt het ‘niet chique’.

De vergadering vond donderdag 15 september plaats. De oppositiepartijen GroenLinks, PvdA, D66 en OP waren niet bij de vergadering aanwezig.