Overal dertig kilometer per uur rijden in Dordt van de baan

0
259

DORDRECHT – Alleen nog maar dertig kilometer per uur rijden in Dordrecht, dat idee is de prullenbak in geëindigd. De Dordtse wethouder mobiliteit en verkeer Rik van der Linden is op zoek naar nieuwe oplossingen.

Het Dordtse college kreeg twee jaar geleden de opdracht om op zoek te gaan naar straten waar dertig kilometer per uur gereden kan worden. Weinig straten, elf in totaal, bleken geschikt te zijn voor deze plannen. Het idee werd door de gemeenteraad zo de prullenbak in gemikt.

Van de kaart
De motie die jaren geleden ingediend en geaccepteerd werd, is nu dus van de kaart geveegd. Wethouder verkeer en mobiliteit Rik van der Linden moet weer aan de slag, maar wil eerst wel het gesprek aangaan met de gemeenteraad. “Ik houd er niet zo van als moties worden aangenomen en deze te lang blijven sudderen. Ik wil dus zo snel mogelijk in gesprek met de raad”, zegt de wethouder.

Ook hulpverleners waren niet overtuigd van het idee om dertig kilometer per uur zones uit te breiden. De brandweer, politie en ambulances waren niet te spreken over extra drempels in de straten van Dordt.

Ondanks deze tegenslag denkt de wethouder wel dat het mogelijk is om de dertig kilometerstraten in Dordrecht uit te breiden: “Tussen de vijf a zeven straten moet wel lukken.”

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.