Concert in de Trinitatiskapel

0
338

DORDRECHT – Concert in de Trinitatiskapel met Sannie de Jongh, fluit en Alisa van Dijk, viool en zang. Sannie de Jongh is een gepassioneerde fluitiste en traversospeler. Op jonge leeftijd won zij prijzen bij het nationaal fluitconcours en soleerde zij met het andante en het fluit/harp concert van w.a. Mozart. Zij maakt met veel passie kamermuziek in diverse ensembles op zowel fluit als traverso en remplaceert bij vooraanstaande barokorkesten. Sannie studeerde fluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann en traverso bij Marten Root en Raymond Honing. Momenteel wordt zij gecoacht door Wilbert Hazelzet. Sannie ontving masterclasses van Ton Koopman, Frans van Ruth, Mila Baslawskaja en Hans Roelofsen. Naast haar uitvoerende werkzaamheden geeft sannie les in haar eigen lespraktijk in Alphen aan den Rijn.

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan UBC in Vancouver. Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival en het Mozarteum in Salzburg. Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als sopraan en zingt ze graag Lieder en opera. Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent met een bloeiende lespraktijk. Alisa heeft sinds 2015 een eigen succesvolle concertserie in de Trinitatiskapel in Dordrecht. Tevens heeft ze een aantal duo’s en speelt ze in het recent opgerichte Divertimento Trio.

Sannie en Alisa presenteren een programma van muziek voor fluit en viool, en voor fluit en zang. Zo kunt u genieten van elegante barok werken zoals een sonate van Joseph Bodin de Boismortier en een fluit en viool duet van Franz Anton Hoffmeister. Ook voeren zij modernere werken uit van André Caplet en Albert Roussel. Tevens soleren beide musici werken van Georg Philipp Telemann en Charles Koechlin. Het wordt wederom een gevarieerd programma in de sfeervolle Trinitatiskapel in Dordrecht. We hopen u te zien op zaterdag 1 oktober 2022.

Toegang €10 p.p. Het concert begint om 15:30.

De Trinitatiskapel bevindt zich op Vriesestraat 22.