Update: tweede aangifte in Wilgendonkzaak

0
1095
Foto: Hans Hulswit

UPDATE: De politie heeft een tweede aangifte ontvangen in deze zaak. AD De Dordtenaar meldt dat de politie dit heeft meegedeeld.

PAPENDRECHT – De berichten op sociale media over een groep jongeren die in Wilgendonk kleine kinderen zou intimideren en bedreigen, zijn “enorm uit hun verband getrokken”. Dit schrijven de Papendrechtse wijkagenten op hun Facebookpagina. De berichten kwamen donderdag naar buiten. Tot nu toe is er één aangifte gedaan.

Bij deze aangifte gaat het om een tienjarig kind, dat bedreigd is met een mes. “In deze zaak is geen sprake van verdovende middelen op wat voor manier dan ook”, volgens de politie. “Wij hebben huisbezoeken afgelegd en zijn met veel personeel actief de wijk in gegaan om informatie op te halen. We hebben dan ook veel bewoners uit Papendrecht gesproken.” De politie voegt hieraan toe dat zij deze en eventueel nieuwe informatie blijft onderzoeken.

Iedereen die informatie heeft, kan zich wenden tot de politie. De politie roept iedereen op “vooral geen opruiende berichten op sociale media te plaatsen en/of voor eigen rechter te spelen”.

De politie is bereikbaar via 0900-8844. Wie anoniem wil melden, kan dit doen op www.misdaadanoniem.nl.