VV Papendrecht bekert verder ondanks verlies

0
301

PAPENDRECHT – Ondanks het verlies in de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam heeft Papendrecht, net als Heerjansdam, de volgende ronde bereikt van het bekertoernooi. Papendrecht begon goed aan de wedstrijd en kreeg de eerste kansen. Lorenzo van Wijk kon in de 6e minuut alleen richting Yoel van Dalen. In het 1-op-1-duel plukte de Heerjansdam-keeper de bal van de voeten van de Papendrecht-spits. Niet veel later verscheen Jarden van Ek alleen voor Van Dalen maar wederom kwam hij als overwinnaar uit de strijd. Bij de eerste de beste kans voor Heerjansdam was het meteen raak. Na een kopduel halverwege de helft van Papendrecht plofte de bal voor de voeten van Gert Jan Plaizier die vervolgens door het hart van de rood-zwarte defensie liep en de 0-1 binnenschoof.

Na de openingstreffer werd het niveau matig. Beide ploegen waren slordig aan de bal. Kansen waren er bijna niet te bewonderen. De gelijkmaker van Papendrecht kwam letterlijk uit de lucht vallen. Ramon van der Wal verraste zijn eigen keeper door de bal uit een corner van Papendrecht bij de eerste paal binnen te koppen. Vlak na de rust was het Heerjansdam dat weer op voorsprong kwam. Na een lange aanval belandde de bal bij de tweede paal waar Luke Homan met een schitterende volley in het dak van het doel de gasten weer op voorsprong zette. Heerjansdam was in dit deel van de wedstrijd de betere ploeg maar creëerde weinig. Alleen de 17-jarige invaller Milan van den Berg was dicht bij een doelpunt. Zijn twee inzetten vlak voor het doel werden geblokt omdat verdedigers van Papendrecht zich tot twee keer toe in de baan van het schot wierpen.

Tien minuten voor tijd lukte het Heerjansdam de voorsprong uit te breiden. Papendrechts balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Ronald Ouwens alleen voor Papendrecht-doelman Roy Rijntjes gezet kon worden. Uiterst koelbloedig schoof hij de 1-3 in de verre hoek. In de slotfase moest keeper Yoel van Dalen nog inrukken na twee gele kaarten van scheidsrechter Rijnsbergen. Eerst trapte de keeper na een fluitsignaal de bal weg, dat was zijn eerste. Hij bleef vervolgens mekkeren en kreeg daarom zijn tweede geel en dus rood. Omdat alle wissels verbruikt waren, moest een veldspeler in het doel. Voor Papendrecht was de tijd te kort om er nog van te profiteren. Na het laatste fluitsignaal kwam het bericht dat het nog puntloze VVGZ verrassend met 2-3 gewonnen had in en tegen Sliedrecht. Door het verlies van Sliedrecht bekert Papendrecht alsnog verder.

Papendrecht: Rijntjes, Bernadina (Van Rooijen), Ruiz, Baars, Van der Werff, Leenheer, Nieveld (Resoort), Stellingwerf (Saffignani), Luciano, Van Wijk, van Ek (Bravenboer).