Papendrecht krijgt een calisthenicspark

0
575
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Papendrecht krijgt een calisthenicspark, waar jong en oud samen kunnen sporten. Inwoner van Papendrecht en initiatiefnemer van het project Cemal Hasanoglu kwam met het idee om een calisthenics park in Papendrecht te realiseren. Gesteund door de Dordtse calisthenics expert Jason Bonam heeft Cemal de gemeente benaderd met een projectplan. De gemeente omarmde het plan en i.s.m. Cemal, Jason, Heidy van Dam (gemeente Papendrecht team MO) en Marvin Straver (Team Sportservice Papendrecht) is er gekeken naar de financiële mogelijkheden en de locatie.

Het calisthenicspark zal worden gebouwd in het Vijverpark. Dit is een mooie locatie, die zeer toegankelijk is voor een brede doelgroep. Bewoners in de buurt zijn door Cemal gevraagd wat ze van het sportproject vinden. De mensen zijn positief over dit sportproject. Er zijn fondsen aangeschreven voor het aanvragen van financiële middelen. Ook wordt er vanuit het Vitaliteitsakkoord een bijdrage geleverd aan het project.

Foto: aangeleverd

Wat is calisthenics?
Maar wat is calisthenics eigenlijk? Calisthenics is een vorm van training waarbij men het eigen lichaamsgewicht gebruikt als weerstand bij oefeningen zoals pull ups, push ups, dips en squats. De sport is overgewaaid vanuit Amerika en is inmiddels een hype in Nederland met meer dan 200 faciliteiten in het gehele land. Calisthenics kan van jong tot oud in de leeftijd van 6 tot 50+ beoefend worden. De oefeningen worden uitgevoerd op calisthenicstoestellen.

Foto: aangeleverd

Een calisthenicspark levert een positieve bijdrage aan de gemeenschap. De realisatie brengt mensen in beweging en daarnaast levert het een bijdrage aan de sociale cohesie, leefbaarheid en veiligheid in de buurt. In samenwerking met de gemeente zullen er o.a. door Jason Bonam calisthenicslessen aangeboden worden aan de buurtbewoners.

Nu de financiën voor het realiseren van het calisthenics park rond zijn, kan er een planning gemaakt worden voor de bouw. Alle samenwerkende partijen willen het park dit jaar nog gerealiseerd zien. Wil jij als inwoner van Papendrecht meer weten over dit sportproject en toekomstige calisthenics gerelateerde activiteiten? Check dan de Facebook pagina Fitness Outdoorgym Papendrecht voor meer info. Laat ook een like achter om het project te steunen.