Anti-vaccinatiebrief van OP valt slecht bij andere partijen

0
392

PAPENDRECHT – Onafhankelijk Papendrecht (OP) vindt dat het gemeentebestuur niet langer moet meewerken aan coronavaccinaties en eventuele andere coronamaatregelen. Andere partijen in Papendrecht zijn hierover niet te spreken.

Geen bewijs
In een brief met vragen aan het college van B&W stelt OP dat ” in onze gemeente de plaatselijke horeca, de culturele en sportieve voorzieningen, die niets opschieten met een van bovenaf verplicht gesteld Coronatoegangsbewijs, niet (kunnen worden) verplicht hieraan mee te werken”. OP beweert dat de “tools in de gereedschapskist” van de overheid niet zouden werken: er zou geen enkel bewijs zijn dat vaccineren, mondkapjes, afstand houden en zelftesten effect hebben. Ook stelt men dat Covid-19 niet dodelijker is dan een normale wintergriep.

Wetenschappelijk bewijs voor deze beweringen wordt niet aangedragen. Wel wordt verwezen naar het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention). Op zijn website staat “COVID-19 vaccines are safe and effective”: veilig en effectief, dus. Voor meer en uitgebreide informatie zie de website van CDC.

Ruud Lammers heeft laten weten dat OP ook de “alternatieve nieuwskanalen” volgt. Volgens Lammers wordt daar kritischer gekeken naar nut en noodzaak van de vaccins.

Rechts-extremistisch
Op de website van OP wordt een lid van het Europarlement geciteerd, dat stelt dat zij zich niet wil laten vaccineren met een experimenteel geneesmiddel. Ook toont zijn zich aanhanger van samenzweringstheorieën. Het gaat hier om Christine Margarete Anderson van de Duitse rechts-extremistische partij Alternative für Deutschland.

Stuitend
Andere partijen in de gemeenteraad zijn zeer kritisch over de opstelling van OP. Leon van den Dool (CDA) vindt het verhaal “stuitend”. Volgens hem is vaccineren juist wel belangrijk.

Trijntje van ES (D66) vindt dat een raadslid alles mag vragen aan het college, maar het Coronabeleid wordt in Den Haag bepaald en niet in Papendrecht. De oproep om de wet niet na te leven vindt zij ongepast. Het is haar opgevallen dat veel mensen zonder enige wetenschappelijke opleiding onderzoeken gaan interpreteren. “De claims dat er zoveel wetenschappelijk bewijs ligt, zeggen mij niets”, zegt zij.

Bron: AD De Dordtenaar / website OP