Vakantiebijbelweek De Sloep keert terug

0
376

PAPENDRECHT – Na een afwezigheid van drie jaar plant Vakantiebijbelweek De Sloep dit jaar een terugkeer. In de herfstvakantie (op 24, 25 en 26 oktober) kunnen zo’n 250 kinderen dan weer genieten van drie ochtenden muziek, toneel en creatief bezig zijn, dit alles rondom verhalen uit de Bijbel. Een nieuwe commissie heeft het afgelopen halfjaar hard gewerkt aan het programma ‘Alles andersom!’ Op dit moment komt de organisatie echter nog wat handen tekort.

Voorzitter Martha de Smit (32): “Het was heel jammer en verdrietig dat de Sloepweek in de coronatijd niet doorging. Daarom hoop ik nu op een gigantische opkomst. Iedereen heeft wat in te halen!” Om de VBW goed te laten verlopen, zijn veel vrijwilligers nodig: veertig personen per dag. Martha: “We hebben nu voor de maandag en dinsdag voldoende medewerkers. Daar zijn we heel blij mee. Maar voor de woensdag hebben we nog meer helpende handen nodig.” Aanmelden kan tot en met 1 oktober via vbwpapendrecht@gmail.com. Voor meer informatie heeft De Sloep ook een eigen Facebookpagina.

Begeleiders
Wat voor hulp zoekt de commissie nu? “Voor de oppas en keuken hebben we voldoende medewerkers. We zoeken vooral nog begeleiders voor groepjes kinderen.” Een deel van het programma volgen alle kinderen gezamenlijk in de grote zaal. Daarna gaan zij in kleine groepjes uiteen. De jongere kinderen gaan knutselen, de oudere kinderen volgen workshops zoals timmeren of sleutelhangers maken. Martha: “Er is zelfs een escape room!”

Op de laatste ochtend wordt het feest afgesloten met pannenkoeken en een ijsje. ’s Avonds is er dan nog een poppentheatervoorstelling van de christelijke artiest Carla Vis. Hulp met opruimen en schoonmaken is ook welkom, vooral op zondagmiddag (voor het opbouwen) en woensdagmiddag. “En we hebben een heleboel pannenkoeken nodig!” lacht Martha. Wie niet bij de Sloepweek zelf aanwezig kan zijn, wil misschien wel een stapel pannenkoeken bakken.