Winterdienstregeling Blue Amigo: weer rechtstreeks van Papendrecht naar Zwijndrecht

0
383
Foto: Hans Hulswit

REGIO – De winterdienstregeling van Blue Amigo gaat maandag 3 oktober in en dit betekent onder meer dat lijn 22 weer gaat varen tussen Papendrecht, Dordrecht-Merwekade, Zwijndrecht en terug. Afgelopen zomer voeren er overzetveren tussen Papendrecht en de Merwekade en tussen Zwijndrecht en de Dordtse Hooikade.

Waterbuslijn 23 van Sliedrecht naar Dordrecht blijft deze winterperiode op dezelfde tijden varen. Net als andere jaren vaart de 23 ’s winters niet in het weekeinde.

De nieuwe dienstregeling betekent ook dat er minder waterbussen zullen varen tussen Dordrecht en Rotterdam. Na 10:30 uur vaart deze waterbus nog maar één maal per uur. tijdens de ochtendspits wordt wel ieder half uur gevaren. Op deze manier hoopt men een stabielere dienstregeling te kunnen uitvoeren, met minder uitval. Blue Amigo heeft nog steeds last van een personeelstekort.

Hybride schepen
Binnenkort gaat Blue Amigo naar eigen zeggen varen met een nieuwe vloot van elektrische en hybride schepen. Door de afgeschaalde winterdienstregeling wordt de veelbesproken werkdruk verminderd en stelt het nautische ov-bedrijf dat er daardoor ‘ook meer tijd is voor trainingen op het gebied van veiligheid en de bediening van de nieuwe vloot’.

Bron: AD De Dordtenaar