Ziekenhuis besteedt een week lang aandacht aan oogaandoeningen

0
320
Foto: aangeleverd

REGIO – Wie meer wil weten over uiteenlopende oogaandoeningen, kan terecht bij een reeks bijeenkomsten in het Albert Schweitzer ziekenhuis in de week van 10 oktober. De afdeling Oogheelkunde geeft dan verschillende presentaties over oogproblemen waar veel mensen mee te maken krijgen, zoals glaucoom, maculadegeneratie en zakkende oogleden.

World Sight Day
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor patiënten die al kampen met ongemakken, maar ook voor mensen bij wie oogziekten in de familie voorkomen of algemeen belangstellenden. De week speelt zich af rondom ‘World Sight Day’ op 13 oktober, een bewustwordingsdag van het wereldwijde genootschap ter voorkoming van blindheid. “Goede voorlichting kan in veel situaties de verslechtering van de ogen afremmen. En er zijn steeds meer methoden en technieken waarmee aandoeningen vroegtijdig te herkennen en te bestrijden zijn”, laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

Op maandag 10 oktober begint de week met een ochtend van 08.30 tot 11.00 uur over staar. Op dinsdagochtend 11 oktober van 8.45 tot 11.00 uur wordt informatie gegeven over de verschillende soorten ooglidcorrecties. Op woensdagochtend 12 oktober van 8.45 tot 12.00 uur staat glaucoom op het programma, gevolgd door druppelinstructies, voor wie zelf met deze aandoening te maken heeft. Maculadegeneratie – de achteruitgang van het netvlies, waardoor vlekken en vervormingen in het gezichtsveld optreden – wordt besproken op donderdag 13 oktober van 8.30 tot 11.30 uur. De themaweek wordt op vrijdagochtend 14 oktober van 10.00 tot 11.30 uur afgesloten met een presentatie over blefaritis, een chronische ontsteking van de ooglidranden.

De bijeenkomsten vinden verspreid plaats over twee locaties (Dordwijk en Zwijndrecht). Na de benodigde aanmelding volgt informatie waarin ook de locatie staat. Aanmelden kan met een e-mail naar oogevenementen@asz.nl onder vermelding van de naam, aantal bezoekers en het onderwerp van de presentatie die men wil bijwonen. De bijeenkomsten zijn algemeen voorlichtend van aard, wie een consult wil in verband met oogklachten heeft een verwijzing van de huisarts nodig.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.