De Week tegen Eenzaamheid in Papendrecht

0
403

foto aangeleverd

PAPENDRECHT – Vandaag start de Week tegen Eenzaamheid. Een week waarin ontmoeten en verbinding centraal staat. Om aandacht te vragen voor de talloze mooie initiatieven in het land, gaat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Stichting De Tijdmachine met ‘Beppie on Tour’ langs deze initiatieven.

Bij Beppie, een camper in jaren ’60-’70 stijl, kunnen mensen even terug naar toen en op laagdrempelige wijze een gesprekje aangaan. Over verhalen van toen en nu. Of waar iemand tegenaan loopt. Onder het genot van een kopje koffie en een koekje van toen. Dit doen we in samenwerking met lokale initiatieven. Door samen op te trekken kunnen we mensen die zich wel eens eenzaam voelen doorverwijzen naar leuke activiteiten. Maar ook naar hulp als dat nodig is.

In Papendrecht organiseert de werkgroep Ontmoeting de Week van de Ontmoeting, die aansluit op de landelijke campagne ‘Eén tegen eenzaamheid’. Deze week is van donderdag 29 september tot donderdag 6 oktober 2022. Op veel plaatsen in Papendrecht wordt er aandacht besteed aan deze week.

Koffiemomenten
Op verschillende plekken in Papendrecht kan je het hele jaar door gezellig koffie drinken. Maar tijdens de Week van de Ontmoeting is het nóg leuker om een bakkie te komen doen op één van de locaties! Want allemaal organiseren ze een extra gezellig programma. Kom je gezellig een bakkie doen? Bekijk het programma van extra uitgebreide koffiemomenten tijdens de Week van de Ontmoeting hier.

Gratis workshop ‘Signaleren en bespreken eenzaamheid’
Hoe kun jij als inwoner, werknemer/werkgever of vrijwilliger in Papendrecht bijdragen aan een sterker sociaal en gezond Papendrecht? Eén van de manieren is het signaleren van eenzaamheid. Daarom kun je op dinsdagmiddag 4 oktober de Workshop ‘Signaleren en bespreken van eenzaamheid’ van Michaëla Merkus gratis volgen op het gemeentehuis, Markt 22 om 15:30 uur.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor deze workshop, https://puurpapendrecht.nl/agenda/85866/2022-10-03/grip-op-je-leven-2 .

Eén tegen eenzaamheid is het actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarin het ministerie met gemeenten, organisaties en bedrijven samenwerkt om eenzaamheid in Nederland te verminderen.