OP trekt kritische vragen over coronabeleid in

0
511
Ruud Lammers, gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft de vragen aan het College van B&W over de permanente coronawetgeving die landelijk wordt voorbereid ingetrokken.  De schriftelijke vragen waren in september ingediend. De partij vroeg daarin aan het college van B&W niet meer mee te werken ‘aan vanwege de staat (het Rijk) georganiseerde coronavaccinaties en mediacampagnes’ en wees op de ‘enorme schade’ die lockdowns en vaccins zouden hebben toegebracht, overigens zonder hiervoor duidelijk wetenschappelijk bewijs te leveren.

OP heeft besloten de vragen voorlopig in te trekken. Directe aanleiding was een een artikel in AD De Dordtenaar op 23 september. Dit verhaal heeft binnen de gemeente tot uiteenlopende reacties geleid.

Ruud Lammers, fractievoorzitter van OP, zegt daarover het volgende. “Als door de vragen van OP of door het artikel in AD de indruk wordt gewekt, dat wij tegen alle coronamaatregelen zijn en in het bijzonder tegen vaccineren, dan wil OP die indruk wegnemen. Het is beslist niet het geval dat wij tegen vaccineren zijn. Wij gaan daar als politieke partij helemaal niet over en het is een afweging die een ieder voor zich maakt. Welke coronamaatregelen werken en welke niet, is al gebleken of zal in de toekomst nog moeten blijken. Dit is in de eerste plaats ter beoordeling van deskundigen, onder wie artsen.”

Wel heeft OP in de afgelopen jaren binnen de gemeente regelmatig kritische kanttekeningen gezet bij de uitvoering van coronamaatregelen binnen de gemeente, zoals het moeten tonen van het coronatoegangsbewijs bij de aankomst van Sinterklaas, in de plaatselijke horeca en bij de toegang tot het Sportcentrum. OP vindt dat daarover in alle openheid binnen de gemeenteraad moet kunnen worden gesproken.