Drechtstreek onderuit in Meerkerk

0
226
Foto: Guillaume Kortekaas

MEERKERK – Lang leek het er op dat Drechtstreek na een zwakke eerste helft toch nog een punt mee zou nemen naar Papendrecht, maar in de 88ste minuut kreeg SV Meerkerk een strafschop toegekend die verzilverd werd door Mechiel van Zessen. Die scoorde de 3-2. Na zes minuten in blessuretijd wist invaller Dietmer Mesker zelfs nog de 4-2 op het bord te brengen.

Met een fikse wind in de rug ging SV Meerkerk fel en snel van start. Al in de eerste minuut moest invaller-doelman Laurens Rotman ingrijpen bij een hard schot op zijn doel. Drechtstreek wist zich na die wake-up call goed te herstellen en slaagde er in flinke druk naar voren te zetten. Voorin wiste de ploeg echter geen vuist te maken en de veel feller spelende tegenstanders konden voorkomen dat Drechtstreek gevaarlijk werd. Na 26 minuten viel aan de andere kant het eerste doelpunt toen Daan van der Leun de bal diagonaal en hard achter doelman Rotman schoot. Tien minuten later was Milan van Dijk goed voor de 2-0. Gezien het spelbeeld was dat toen een juiste afspiegeling van het vertoonde spel.

Na rust leek er een ander Drechtstreek op het veld te staan. De ploeg combineerde goed en zette flinke druk naar voren. Al snel ontstond zette de ploeg zoveel pressie dat er voor het doel een scrimmage ontstond waar Mark Kunst van kon profiteren. Hij tikte de 2-1 binnen. Dit tot grote woede van ‘heel Meerkerk’ want de bal zou niet over de lijn zijn geweest. Scheidsrechter Rick van Rijsbergen kwam niet terug op zijn beslissing, het was 2-1. De opwinding bij Meerkerk was groot. Assistent trainer Arwin van Dijk, kreeg na opmerkingen tegen de scheidsrechter daarop twee maal de gele, dus de rode kaart voorgehouden en kon vertrekken. De scheidsrechter had overigens gedurende de hele wedstrijd acht gele kaarten nodig om zijn autoriteit te laten gelden.

Halverwege de tweede helft was het opnieuw Mark Kunst die, op aangeven van Koen Lighaam, de 2-2- binnen schoot. In die fase van de wedstrijd was Drechtstreek duidelijk de bovenliggende ploeg die controleerde en goed combineerde en de 2-3 leek dichtbij. Dat liep echter anders want in de 88ste minuut van de wedstrijd constateerde scheidsrechter Van Rijsbergen een overtreding binnen de zestien van Drechtstreek en aanvoerder Mechiel van Zessen verzilverde de strafschop feilloos. Ruim in de extra tijd wist Dietmer Mesker zelfs nog de 4-2 binnen te schieten.

Bij Drechtstreek, dat speelde zonder de geblesseerde Ton Groffen en Daeley van der Graaff, was de teleurstelling groot. De ploeg heeft na degradatie nu pas één punt veroverd in twee wedstrijden. Volgende week speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Lekkerkerk. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.