SIMAV-molendag, nieuwe expo molen Souburgh

0
272

STREEFKERK – In en rondom de Souburghse molen wordt zaterdag 8 oktober een open dag gehouden.
Om 11 uur vindt de onthulling van een permanente expositie plaats door burgemeester Jaap Paans, samen met de voorzitter van molenstichting SIMAV, dhr. Jan Nederveen en de voorzitter van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard, dhr. Tiede van Bockel.

De expositie, in de vorm van een zevental informatieborden, geeft de geschiedenis weer van bestaande en verdwenen molens uit de omgeving. De borden zijn door de historische vereniging en de molenstichting samengesteld en dankzij een legaat van mw. A.R. Dullemeijer-Smit financieel mogelijk gemaakt.
Als dank voor het legaat zal het molenpad de naam krijgen van mw. Dullemeijer-Smit. Haar neef, dhr. J.C.C Smit, zal het naambord onthullen.

De entree is gratis. Er is koffie, thee, snert en er worden broodjes geserveerd.
Op 8 oktober zijn vrijwel alle SIMAV-molens in de streek gratis te bezichtigen. Voor meer info: www.simav.nl.