Steelband van Excelsior zoekt nieuwe leden

0
375

PAPENDRECHT – De steelband ‘Barrelbeat’ is in 2018 opgericht en zoekt per direct nieuwe slagwerkers. Muzikale kennis is daarbij geen vereiste. ‘Barrelbeat’ is onderdeel van muziekvereniging Excelsior uit Papendrecht en bestaat uit enthousiaste muzikanten die op gestemde oliedrums muziek maken met Caribische klanken en met begeleiding van drums en percussie.

Na de oprichting in 2018 is de band onder leiding van bandleider Peter Bansberg voortvarend van start gegaan met een groep van meer dan 10 enthousiaste spelers. Meerdere optredens zijn gegeven zowel binnen als buiten Papendrecht. Barrelbeat is onder andere in Papendrecht te bewonderen geweest op het sportgala, Koningsdag op het markplein en bij de ‘ijsbaan’. Het absolute hoogtepunt was hun optreden bij de viering van het jubileum van de steelband van de Marinierskapel der Koninklijke Marine in Rotterdam.

Helaas zijn er als gevolg van een lange onderbreking in de coronaperiode, enkele leden gestop. Hierdoor is Barrelbeat nu hard op zoek is naar nieuwe leden. Barrelbeat-lid van het eerste uur Leon Verdoorn zegt daarover; “we zoeken mensen die willen leren spelen op steeldrums omdat we heel graag willen groeien”. Ervaring is volgens Verdoorn zeker geen vereiste; “het is prettig als je al muziek kunt lezen of iets kunt spelen maar dit is zeker geen voorwaarde, enthousiasme vinden we veel belangrijker”. Daarnaast is het mogelijk om muziekles en/of specifiek steeldrumles te volgen bij Excelsior Papendrecht. De bezetting van Barrelbeat is onderverdeeld in melodie, onderstemmen en bas. “We spelen doorgaans de muziekstijlen soca en calypso met af en toe een uitstapje, maar gezellig is het altijd”, aldus Verdoorn. Ook wordt er nog druk gezocht naar een drummer en een percussionist.

Steelband Barrelbeat repeteert op maandagavonden van 20:00 uur tot 21:15 uur in het verenigingsgebouw van Excelsior aan de Rembrandtlaan 206. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl en zich melden via info@excelsiorpapendrecht.nl.