Tiende editie Popronde staat zondag in Dordrecht

0
314

DORDRECHT – Muziekliefhebbers opgelet: op zondag 9 oktober vind je op allerlei onverwachte plekken in Dordrecht nieuw muzikaal talent. Dan komt de Popronde namelijk naar Dordrecht; het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. En dat met een feestelijk tintje, want het is de tiende editie.

Het muziekfestival start om 13:15 bij een nieuwe locatie, veganistisch restaurant Rebel Rebel. Daar zal de Nederlandse pop-extravaganza van Huub Prins het startsein geven. In totaal staan er 25 acts in de stad, op locaties die je misschien niet direct als muziekpodium zou verwachten.

14 locaties
Zo staat bij Stadscafé Rijke het zweet op de ramen met Sven Ross, is er zoals elk jaar hiphop in de Stadsbibliotheek, en staan de indierock van Mood Bored en de synths van Boter bij de Vis garant voor een feestje in Het Magazijn. In totaal zijn er 14 locaties, waarbij restaurant Rebel Rebel, De Kunstkerk en Café De Vrijheid nieuw zijn. Die laatste is ook de plek waar vanaf 22:30 de Popronde Afterparty losbarst.

De Popronde reist in 12 weken langs 42 steden door Nederland, met in totaal 99 geselecteerde acts. Het muziekfestival geeft aanstormend muzikaal talent een podium in diverse binnensteden. Behalve Dordrecht doen bijvoorbeeld ook Den Haag, Rotterdam en Breda aan het festival mee, met elk een unieke programmering. De Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden, en alle optredens zijn gratis toegankelijk. Oud-deelnemers van de Popronde zijn onder meer Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé, My Baby, Wies, Froukje en Meau.

Welk aanstormend talent je zondag 9 oktober in Dordrecht kunt zien, staat op www.popronde.nl.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.