Excelsior Papendrecht huldigt jubilarissen

0
449

v.l.n.r.: Atze Helder, Deborah Vermaas, Ali Voerman, Ellen Verdoorn, Chris Dekkers

PAPENDRECHT – Muziekvereniging Excelsior heeft de reputatie dat leden van het orkest zo ongeveer een levensverbinding aangaan. Een jubileum binnen de Papendrechtse muziekvereniging is dan ook bepaald geen uitzondering.

Ook afgelopen zaterdag was het verenigingsgebouw van Excelsior weer gevuld met jubileumvierders. Een bijzondere avond want de 6 jubilarissen telden bij elkaar maar liefst bijna 200 jaar lidmaatschap. Voormalig penningmeester van Excelsior Atze Helder werd gehuldigd voor 12,5 jaar lidmaatschap. Orkest manager Deborah van der Poel en voorzitter Rutger Tromp werden beiden gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap. Ali Voerman, Ellen Verdoorn en Chris Dekkers werden alle drie gehuldigd voor maar liefst 40 jaar lidmaatschap.

De jubilarissen werden dit jaar toegesproken door vice voorzitter van Excelsior, Alex Romijn, die zijn dank uitsprak voor wat de jubilarissen stuk voor stuk hebben betekend voor de vereniging. Daarna kregen de jubilarissen het bijbehorende eretekenen van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) opgespeld. Bij die handeling horen natuurlijk ook de bekende oorkonde. Voor de overige Excelsior leden weer een aanleiding om de gelegenheid te vieren met een passend drankje en hapje.