Agent Jan schrijft nu over zijn werk in de natuur

0
406

REGIO – De natuur beschermen en tegelijkertijd misstanden aanpakken, dat is het werk van natuurinspecteur Jan Kleijer. Gebeurtenissen die hij heeft meegemaakt heeft hij gebundeld tot een verhaal en beschreven in zijn boek De Groene Mannen.

De verhalen in het boek zijn gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, maar zoals Kleijer beschrijft zitten er ook ‘twisten’ in het verhaal verwerkt. “Dat komt doordat er een fabel in is werkt wat verband houdt met de beschreven casussen. Verder staat er na ieder verhaal een interessant weetje over het onderwerp.”

Jan Kleijer is boswachter en auteur. Jan is in 1992 begonnen als politieagent en heeft later als wijkagent zijn eerste boekje Yellow Black uitgebracht. Hiervan zijn, na een tweede druk, 1700 exemplaren verkocht. Na zijn tijd als wijkagent heeft Jan in 2018 het roer omgegooid en is gaan werken als Natuurinspecteur. Tijdens zijn tijd als Natuurinspecteur heeft Jan inspiratie opgedaan voor het schrijven van zijn tweede boekje De Groene Mannen, met een eerste oplage van 3000 boeken. Jan heeft inmiddels een nieuwe switch gemaakt en werkt nu als boswachter bij Staatsbosbeheer.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.