Groep 8-leerlingen proeven sfeer tijdens DLW experience

0
269

Foto: aangeleverd groep 8 leerlingen volgen een les natuur- en scheikunde op CSG De Lage Waard

PAPENDRECHT – Afgelopen week bezochten 1200 leerlingen uit groep 8 beide locaties van CSG De Lage Waard. Zo’n 30 basisscholen uit de wijde omtrek gaven hun leerlingen de mogelijkheid om zich te oriënteren op de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Acht leerlingen van groep 8 volgden drie lessen of workshops. Leerlingen gingen bijvoorbeeld creatief aan de slag bij ‘Verftechniek op TikTok’ of ‘Lekker laten hangen: maak je eigen sleutelhanger’. In het gymlokaal werd gesport en verderop ontdekten kinderen hoe robots de wereld kunnen overnemen. De school bruiste door het enthousiasme van de groep acht leerlingen. Aan het einde van de middagen waren alle leerlingen een ervaring rijker én een stap dichter bij een belangrijke stap in hun loopbaan.

Herman Hofman, sectordirecteur van de locatie havo/vwo is blij dat hij de kinderen dit jaar weer samen met hun leerkracht op school kon ontvangen. “De afgelopen jaren moesten we door corona dit evenement diverse keren annuleren en zoeken naar alternatieve oplossingen. We hebben dit jaar de DLW experience daarom bewust een maand eerder dan gebruikelijk georganiseerd. Dit jaar konden de kinderen van groep 8 gewoon weer kennismaken met onze school. Dat is fijn voor ze, want zelf een les ervaren en sfeer proeven is toch het allerbeste om een goede schoolkeuze te maken!”

Open Dagen
In november, december, januari en februari organiseert CSG De Lage Waard ook open dagen. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen dan samen met hun ouders in kleine groepjes een rondleiding door de school volgen. Ze maken dan kennis met leerlingen en docenten. Aanmelden vooraf is nodig en kan via www.delagewaard.nl/opendag.

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo).