Papendrecht strandt in strijd om Fidus Cup

0
407

PAPENDRECHT – Dinsdagavond werd in de eerste ronde in het toernooi om de Fidus Cup de wedstrijd Papendrecht – SHO gespeeld. De ploegen troffen elkaar voor de vierde keer in dit kalenderjaar. In al deze wedstrijden moest Papendrecht het onderspit delven. ook deze keer wilde het op het Slobbegors (net) niet lukken.

Papendrecht speelt nu in de tweede klasse, terwijl SHO nog steeds eerste klasser is. Papendrecht heeft tot nu toe de competitiewedstrijden allemaal gewonnen.

In het eerste deel van de wedstrijd werd er bij SHO tamelijk veel balverlies geleden. Papendrecht profiteerde al snel van de wanorde die af en toe heerste achterin bij SHO en kwam na een minuut of tien op 1-0 door een kopbal in de verre hoek. Van lieverlee ging het beter bij SHO en via een rare klutsbal kwam de gelijkmaker 1-1. Er ontstonden voor beide elftallen mogelijkheden en bij SHO had de doelman een paar goeie ingrepen nodig om de balans in evenwicht te houden. Kort voor de rust viel uit het niets de 1-2.

Na de pauze was het in no time weer gelijk. Papendrecht kon ongehinderd opstomen en ook doelman Bakker was gezien: 2-2. De SHO grensrechter had buitenspel geconstateerd maar scheidsrechter Bert van Rooden kon daar niet in meegaan. Yur Snoek leek al snel SHO weer op voorsprong te zetten maar de Papendrechtse doelman pareerde het harde schot. Ook de thuisclub kreeg nog een paar kansen op winst, maar het vizier stond niet op scherp. In de 82e minuut ging het toch mis en werd de stand 2-3.

Stip
In de laatste minuut vloerde de SHO doelman een Papendrechter en Van Rooden wees naar de stip. De Papendrechtse strafschopnemer faalde echter. De scheidsrechter maakte er meteen na de ingreep van de SHO goalie een eind aan zonder blessuretijd bij te trekken. Papendrecht is hiermee uit de strijd om de Fidus Cup.

Bron: Voetbal Rotterdam