Papendrechtse Maartje doet mee aan Amsterdam Dakar Challenge

0
494
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op zaterdag 5 november vertrekken Eva Spigt, Elke Elzinga en de Papendrechtse Maartje Voogt vanuit Amsterdam naar Banjul in Gambia. In een maand, waarbij er zo’n 7.000 kilometer gereden wordt, doorkruisen ze Marokko, de Sahara en rijden ze zelfs een stuk van de echte Dakar Rally. Waarom? ‘Girls can do anything’, is hun motto.

Met hun deelname willen ze aandacht vragen voor het belang van scholing van meisjes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer geschoolde vrouwen zorgt voor meer vooruitgang, stabiliteit en welvaart. Geschoolde meisjes zijn later minder kwetsbaar om ziekten op te lopen zoals Aids en ze zijn beter in staat om zich te wapenen tegen (seksuele) uitbuiting en slavenarbeid. Het is zelfs zo dat elk extra jaar onderwijs dat moeders krijgen, de kindersterfte onder de 5 jaar terugdringt met 5 – 10%. Daarom rijden de dames dan ook voor het project ‘Girls can do anything’ van Stichting Hand to Hand.

Dit project ondersteunt veelbelovende meisjes die het verschil kunnen maken, maar het geld niet hebben. Daarnaast gaan Eva, Elke en Maartje langs bij de school Yuna van Stichting Hand to Hand waar onderwijs verzorgd wordt voor 150 kinderen. Ieder klein beetje hulp kan al een groot verschil maken. Want geen scholing, betekent geen toekomst.

Steun ook het goede doel
Hoewel de dames er alles aan doen om de finish in Banjul te halen, kunnen ze alle hulp gebruiken. In samenwerking met Join the Pipe hebben ze een Toyota geregeld, de brandweer heeft een cursus band verwisselen gegeven en Cortazu zorgt voor de juiste spullen.

Meer dan 7.000 kilometer rijden, doe je namelijk niet zonder slag of stoot. Tijdens de trip, die iets meer dan 3 weken duurt, zullen de vrouwen namelijk hun eigen auto moeten fixen en zichzelf zien te redden als de auto vast komt te zitten in de woestijn. En het Atlasgebergte is niet alleen verschrikkelijk mooi maar ook super koud. Grenzen worden opgezocht maar vooral ook verlegd. Alle sponsorships in de vorm van een volle tank, de juiste gadgets, eten of geld, zijn dan ook van harte welkom.

Wie Team 111 van de Amsterdam Dakar Challenge wil steunen, kan hier klikken.