Mooie overwinning Drechtstreek

0
376

ARKEL – Zaterdag heeft Drechtstreek zijn eerste driepunter binnen gehaald tegen mede-degradant Arkel. Met een elftal zonder enkele geschorste en afwezige spelers liet trainer Paul Koster een aantal jonge spelers starten en plaatste hij Rick Sieses in de spits en Mark Kunst op het middenveld. Vanuit die andere uitgangspositie was het toch Arkel dat als eerste scoorde, maar Drechtstreek herstelde zich goed en won met 1-3.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren bede elftallen duidelijk op zoek naar de mogelijkheden en die ontstonden aan beide kanten. Al kort na de start was Rick Sieses dicht bij een doelpunt na een prima voorzet van Ties van Aggelen maar zijn kopbal ging net naast het doel van doelman Jaari van Baalen. Aan de andere kant moest Joris Moesman enkele keren ingrijpen op aanvallen van Arkel dat flink druk naar voren zette. Het eerste doelpunt viel na een kwartier. Na ongelukkig verdedigend ingrijpen bij Drechtstreek kon Jesse Hoogewoning met een hard en gericht schot de 1-0 op zijn naam schrijven.

Daarna leek Arkel minder fel te gaan spelen en dat gaf Drechtstreek de gelegenheid om meer te druk te zetten op de tegenstander. Er ontstonden meer kansen en de druk naar voren naam toe. Zo’n tien minuten voor rust behield Rick Sieses in een overvol doelgebied het overzicht en hij schoot de 1-1 binnen. Op slag van rust voegde Mark Kunst daar op aangeven van Thijs den Dunnen nog de 1-2 aan toe.

Overwicht
Na rust behield Drechtstreek het lichte overwicht in de wedstrijd. Arkel leek zich geen raad te weten met de fikse druk van zijn tegenstander en ontstonden enkele serieuze kansen voor het Arkel doel. Het tempo over de flanken waar Mart Wielaard regelmatig mee opkwam leidde tot enkele goede kansen maar niet tot doelpunten. Rick Sieses was een paar keer dicht bij zijn tweede doelpunt van de middag, maar dat scoorde hij pas een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd, op aangeven van Mart Wielaard. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning van Drechtstreek.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis de bekerwedstrijd tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht. Een week later speelt de ploeg thuis tegen Ameide.