Regenachtige 2e Papendrecht Cirkelloop

0
290

PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdag organiseerde Atletiekvereniging Passaat voor de tweede keer de ‘Papendrecht Cirkelloop’ met als goede doel Hospice De Cirkel. Ondanks de regen was het toch een mooie loop waarbij het parcours langs het hospice ging en met een spandoek werden de lopers bedankt en succes gewenst.

Om 12:00 uur startte de 5 KM waarbij Ad Verwey al na 17.35 minuten over de finish kwam met op slechts 25 seconden achterstand Jelle Verdoes. Bij de vrouwen was Sacha Ruf de snelste in 22.24 minuten.
Maar deze loop is niet alleen voor de allersnelsten, maar ook voor de meer recreatieve loper die rustig op eigen tempo deze afstand mag afleggen. Als laatste kwam de 72-jarige Wil Bot ook ruim op tijd over de eindstreep.

Nadat Dick Bovekerk om 13:00 uur het startschot voor de 10 km loste werd al snel duidelijk dat er enkele zeer goed getrainde atleten in het deelnemersveld waren. De winnaar van deze wedstrijd was overduidelijk Yoram Polak in 33.40 minuten en Marijn Markusse kwam na 35.19 minuten als tweede over de finish. Bij de vrouwen won Marjolein Baeten het van Annelies van der Kolk. Zij deden over deze 10 KM respectievelijk 50.11 en 50.53 minuten.