SamenSterk organiseert bijeenkomst voor ouders van psychisch kwetsbare kinderen

0
199

PAPENDRECHT – Ouders uit de Drechtsteden met een kind met psychische kwetsbaarheid zijn van harte welkom bij de bijeenkomst van SamenSterk op 9 november van 9.30 tot 11.30 uur in De Spil, Stellingmolen 184.

Wanneer je kind een psychische kwetsbaarheid heeft, kan dit het zijn dat je als ouder extra zorgtaken moet leveren, altijd aanwezig moet zijn of stress ervaart. Tijdens de bijeenkomsten SamenSterk hebben we het hierover.

Hoe vol is jouw bordje?
De extra taken neem je erbij, vaak zonder te beseffen dat je dan een ‘mantelzorger’ bent. Een mantelzorger vervult een belangrijke rol in het leven van naasten.

In de week van 9 november valt de Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden dan activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Dit als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer, zus of iemand anders uit hun netwerk.