Papendrecht VR1 lijdt eerste nederlaag

0
267
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op zaterdag 15 oktober speelde Papendrecht VR1 thuis tegen SVO/DKS’17 VR1. In de openingsfase zetten de gasten, met twee snelle buitenspelers en een aantal opkomende middenvelders, gelijk druk op de achterhoede van Papendrecht. Papendrecht had moeite met de opkomende middenvelders, maar hield zich goed staande. Na een half uur spelen gooide Michelle de bal in op Petra, liep gelijk door, kreeg de bal terug van Petra en rondde keurig af: 1-0.

Ruim vijf minuten voor rust had de thuisploeg een fraaie aanval via verschillende schijven, maar de bal werd naast geschoten. Een aanval aan de andere kant werd wel succesvol afgerond. Vlak voor rust kregen beide ploegen nog een goede kans maar ze gingen rusten met 1-1. In de rust werd er gezegd dat de Papendrechtse dames feller en scherper dienden te zijn in de duels. De tegenstander zette gelijk druk met drie of vier vrouwen en dat deden de rood-zwarten niet. Er moest dus een tandje bij. Michelle werd vervangen door Quirine.

‘Net niet’
In de openingsfase van de tweede helft was het niet Papendrecht, maar SVO/DKS’17 VR1 dat een tandje bijzette. Na een aanval via het spitsenduo in de 47e minuut werd het 1-2. Papendrecht probeerde grip te krijgen op de wedstrijd en had een aantal goede aanvallen, maar het was meestal ‘net niet’. De voorzetten en schoten op doel gingen over of werden door de keepster gepakt.

Nadat Shirley gewisseld was voor Femke, was het tien minuten voor tijd dan toch raak. Chantal verstuurde een steekpass op Petra die beheerst binnenschoof: 2-2. De gasten namen echter geen genoegen met een gelijkspel en zetten in minuut 84 een aanval op. Het schot eindigde achter Alicia in het doel. 2-3 was tevens de eindstand. Dit was een wedstrijd waar het bij Papendrecht allemaal net niet lukte en waarbij de scherpte ontbrak.