Files in Dordtse binnenstad nemen toe

0
283
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – Het wordt beduidend drukker in de Dordtse binnenstad. Op zaterdag en met name doordeweeks aan het einde van de werkdag merkt onder andere Helly Buursma dat er files ontstaan op bijvoorbeeld de Wijnstraat. “Ik heb er een keer een uur over gedaan om thuis te komen.”

Ook mensen uit Papendrecht of andere steden/dorpen rondom Dordrecht merken dat het langer duurt voordat je lekker kan gaan shoppen op zaterdag. “Heel druk. Ruim een halfuur gewacht”, en: “We zaten ons al af te vragen of er iets is.”

Oproep
En dat laatste klopt natuurlijk ook. Parkeergarage Veemarkt is dicht door herinrichtingsplannen aan de Spuiboulevard, de Lange Geldersekade ligt op de schop en ook aan de Noordendijk wordt er gewerkt aan de weg. Voor Helly is er maar één manier om naar huis te gaan: via de Wijnstraat. “Ook voor onder andere de Wolwevershaven, Kuipershaven en Hoge Nieuwstraat.”

Foto: RTV Dordrecht

Volgens Helly is het een ‘puinhoop’ en ze maakt zich zorgen als er straks hulpdiensten langs moeten. “Hoe moet een ziekenauto hier langs? Coördineer eens een keertje. Gooi niet alles tegelijk dicht.” Helly roept de gemeente Dordrecht op om mee te denken over eventuele en tijdelijke oplossingen om de verkeersdruk te verlagen.

Tip
Laat de auto staan en ga met de waterbus naar Dordrecht als je er overdag moet zijn. Vanuit Papendrecht gaat de waterbus vier maal per uur en vanaf de Merwekade ben je (met de fiets of lopend) binnen enkele minuten in de binnenstad.