Minder treinen tussen Dordrecht en Rotterdam

0
278

REGIO – De komende drie dagen rijden er minder treinen tussen Rotterdam en Dordrecht en Rotterdam en Breda door een kapotte bovenleiding in de Willemsspoortunnel. De herstelwerkzaamheden worden verspreid over drie dagen om de overlast minimaal te houden. Ongeveer de helft van de treinen rijdt nog op het traject.

De bovenleiding ging woensdagochtend kapot. De benodigde herstelwerkzaamheden zouden volgens ProRail in totaal zo’n twaalf uur duren. Dat zou betekenen dat gedurende die tijd beide sporen buiten dienst worden genomen.

Die reparatiewerkzaamheden zouden volgens ProRail ‘enorm veel hinder’ opleveren voor het treinverkeer binnen Nederland, het internationaal treinverkeer en het goederenvervoer. Daarom is ervoor gekozen om de werkzaamheden over drie nachten te verdelen. “Hierdoor duurt de stremming langer, maar blijft treinverkeer beperkt mogelijk”, aldus ProRail.

De werkzaamheden beginnen in de nacht van 26 op 27 oktober en zullen naar verwachting op 29 oktober ’s ochtends worden afgerond. Gedurende de werkzaamheden kan de NS de helft van de treinen nog laten rijden, en kan het internationale- en goederenverkeer gewoon zoals normaal doorgaan. De NS raadt reizigers aan om de komende dagen de reisplanner goed in de gaten te houden.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.