Vriendenconcert voor ernstig zieke André de Jager

0
959

PAPENDRECHT – De bekende Papendrechtse organist André de Jager is ernstig ziek. Hij heeft een hersentumor die niet meer valt te behandelen. Dit nieuws is in de concertwereld als een bom ingeslagen, want André de Jager is een geliefde en zeer professionele organist. Hij is gestopt met het geven van concerten, maar wil nog wel de zondagse diensten in zijn thuisgemeente de Bethlehemkerk blijven verzorgen zolang dat nog mogelijk is.

André de Jager werkt veel samen met dirigent Peter Overduin en in gezamenlijk overleg wordt André een vriendenconcert aangeboden op zaterdag 12 november in de Bethlehemkerk. Dit concert wordt een hommage en ondersteuning voor De Jager waaraan tal van muzikanten en koren hun medewerking zullen verlenen die met André hebben samengewerkt.

Tijdens het concert zal een collecte worden gehouden voor onderzoek naar hersentumoren. De toegang is gratis.

Over André de Jager:
Arie Leendert de Jager (11 januari 1964, Emmeloord) heeft zijn sporen op het terrein van de muziek verdiend als organist, pianist, koorbegeleider, componist, arrangeur en orgelleraar. Op dertienjarige leeftijd werd hij ontdekt door de toenmalige dirigent en organist van de Elimkerk in Papendrecht, waar hij een moeilijk werk van de componist Jan Zwart mooi en foutloos speelde. Vanaf die tijd speelde hij vaak in de ochtenddienst van de Bethlehemkerk.

Vanaf 1977 tot heden ontwikkelde hij zich als organist, pianist, koorbegeleider, componist, arrangeur en orgelleraar die nationaal en internationaal aanzien heeft verworven, maar steeds terugkeerde naar zijn Blankorgel in de Hervormde Bethlehemkerk van Papendrecht. De Jager wordt veel gevraagd voor begeleiding van koren tijdens concerten en cd-opnames.

In april 2007 werd De Jager onderscheiden vanwege zijn verdiensten voor de Franse Orgelmuziek door de Academique d’educations et d’encouragement Árts, Scienes, Lettres’ te Parijs. In 1979 en 1980 behaalde hij de eerste prijs op het Nationale Orgelconcours in Elburg.

In 2010 werd De Jager benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau voor zijn uitzonderlijke inzet voor de maatschappij.

In 2016 werd André de Jager benoemd tot Stadsorganist van Papendrecht.

Dit verhaal is afkomstig van Hans Huisman voor Papendrecht.net.