Corona herhaalprik is voor iedereen beschikbaar

0
339
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – Iedereen van 12 jaar en ouder kan in het najaar een herhaalprik (“booster”) tegen corona krijgen met vernieuwde vaccins. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt.

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd.

De herhaalprik tegen corona kan:
-beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona;
-helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt; en
-helpen om onder andere bedrijven, horeca en sportscholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.

Ná de basisserie, met vernieuwd vaccin
De herhaalprik in het najaar wordt gegeven met vernieuwde mRNA vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant. Iedereen vanaf 12 jaar kan de herhaalprik met de vernieuwde vaccins halen als zij daarvoor aan de beurt zijn. Dit kan 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond. De basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna of Novavax of uit 1 prik met Janssen.

Er worden voldoende vernieuwde vaccins geleverd om iedereen vanaf 12 jaar een herhaalprik aan te bieden.

Een afspraak maak je snel op www.planjeprik.nl of door te bellen met 0800-7070 of met het regionale call centre: 078-770 8580.