Fresco maken op de Volksuniversiteit

0
305

PAPENDRECHT – Iedereen kent de fresco’s van Michelangelo in de Sixtijnse kapel, maar heel weinig mensen beheersen nog de fresco techniek waarmee deze afbeeldingen geschilderd zijn.

In deze fresco workshop ontdek je in 3 zaterdagen de basis van deze techniek. Je leert over de ondergrond, de samenstelling van de kalkmortel en de pigmenten die je kunt gebruiken. Met een troffel, plakspaan, wat penselen en pigmenten ga je zelf aan de slag op een tegel van terracotta. Daarnaast krijg je een korte intro over de geschiedenis van het fresco uit de Italiaanse renaissance.

Aan het einde van de cursus kan je een gladde stuclaag maken, een tekening overzetten op een fresco ondergrond, weet je welke pigmenten geschikt zijn voor een fresco en heb je het schilderen ‘alla prima’ ontdekt, waarbij je direct de afbeelding neerzet zonder die nog te kunnen corrigeren.

We gebruiken oude en moderne schilderingen als inspiratie om zelf een nieuw beeld te creëren.
Op de laatste zaterdag van de cursus maken we een gezamenlijk werk: een veelkleurig fresco tableau, samengesteld uit alle individuele tegels. Aan het einde van de dag neem je jouw eigen tegels mee naar huis.

3 zaterdagen vanaf 19 november
van 9.30 – 15.00 uur
Cursusgeld: € 97,50,-, plus € 10,- materiaal

Voor inschrijving klik hier.