Trein flink beschadigd na botsing bij Baanhoek met ijzeren balk

0
335
Foto: Politie

REGIO – Bij de Baanhoekbrug is zaterdagochtend een trein op een ijzeren balk gebotst die over het spoor hing. In de trein zat alleen een machinist en er vielen geen gewonden. De politie spreekt op sociale media van een “heel gevaarlijke situatie die anders af had kunnen lopen”.

De politie is op zoek naar getuigen, want de balk lag op het spoor omdat er iemand met een hoog voertuig over het fietspad naast het spoor is gereden. De balk hing boven het fietspad om hoge voertuigen van de brug weg te houden, maar daar had vrijdagnacht dus iemand lak aan.

Foto: Politie

Het voertuig raakte de balk, die vervolgens op het spoor belandde. De bestuurder moet doorgereden zijn. Rond tien voor zeven ‘s ochtends botste de trein tegen de dwarsbalk en raakte beschadigd.

Het treinverkeer tussen Dordrecht en Gorinchem lag tijdelijk stil. Iets na negen uur reden de treinen weer.

Heeft u iets gezien van het incident? Of bent u vannacht over het fietspad gefietst, en kunt u de politie vertellen of er toen al wel of niet schade was? Dan helpt u het onderzoek naar dit incident enorm. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844.

Dit is een verhaal van onze streekredactie omroepen Drechtsteden.