Dorpsbehoud organiseert ‘Burgers, boeren en buitenlui’

0
261
Foto: Koeien in de nog niet bebouwde Wilgendonk (Collectie Rinus Schievink)

PAPENDRECHT – Op woensdagavond 9 november wordt in Theater De Willem (voor het eerst sinds 2019) weer een donateursavond gehouden. Dit gebeurt onder de titel ‘Burgers, boeren en buitenlui’.

De afgelopen tijd is er heel veel te doen geweest rondom de plannen met onze boerenstand. Papendrecht heeft inmiddels (behalve enkele hobbyboeren) geen boerenbedrijven meer. Dorpsbehoud neemt u mee naar de tijd dat Papendrecht die nog wél had en onze polders uitsluitend bestonden uit weidegrond, akkers en tuinderijen en bijna iedereen wel naast of in de buurt van een boerderij woonde.

In het Dorpsjournaal is er aandacht in woord en beeld activiteiten van Dorpsbehoud, van november 2019 tot heden, alsmede andere zaken die opvielen.


Er wordt vast vooruit geblikt naar volgend jaar, met aandacht voor de Watersnoodramp van 1953 (dan 70 jaar geleden) en het jubileum van Dorpsbehoud: op 22 juli hoopt de stichting zijn 40-jarig bestaan te vieren.

’Herinnert u zich deze nog?’ is het onderdeel over oude foto’s, Papendrechters en het traditioneel te zingen ‘versie’.

In de pauze en na afloop kunt u gebruik maken van de verlengde boekenactie: Alle boeken tot € 5,– voor € 2,– en alle boeken tot € 10,– voor € 5,–. Ook is er een voorraadje kleine Ertepellers en handgebreide slofjes.

De avond duurt van 20.00 –tot ong. 22.15 uur, met een pauze om ong. 20.45 uur. Zaal open 19.30 uur.

Niet-donateurs zijn welkom. Kaartjes zijn in de foyer te koop voor € 7,50 per stuk.