Jarige spoorlijn tussen Dordrecht en Rotterdam

0
316

DORDRECHT – De spoorlijn tussen Dordrecht en Rotterdam bestaat op dinsdag 1 november precies 150 jaar. In 1872 werd het spoor tussen Lage Zwaluwe, Dordrecht en Mallegat (Rotterdam Zuid) geopend. En wie jarig is trakteert, dus deelt de NS dinsdag herinneringsspeldjes uit aan reizigers op station Dordrecht.

Een van de voorlopers van de NS, de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen, startte 150 jaar geleden op de oudste spoorlijn van Nederland, die tussen Breda en Rotterdam loopt. Het stuk tussen Breda en Lage Zwaluwe is hiervan het oudst. Tegenwoordig noemen we het spoor tussen Dordrecht en Leiden de ‘Oude Lijn’.

NS en ProRail delen dinsdag vanaf 7:00 uur ‘s ochtends de speldjes uit aan de centrumzijde van het station in Dordrecht.