Training ‘Piep zei de muis’ voor kinderen van 4 tot 8 jaar

0
293

PAPENDRECHT – Eind november start de training ‘Piep zei de muis’ weer. De training is gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar die extra steun nodig hebben, omdat zij thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met spanningen en stress. Dit kan worden veroorzaakt door een incident, zoals een brand of inbraak, maar ook als een ouder of broer/zus ernstig (fysiek of mentaal) ziek of verslaafd is of als er sprake is van een scheiding, ruzie of geweld.

Wat leren de kinderen tijdens de training?
Op een speelse manier worden vaardigheden als contact leggen, opkomen voor jezelf en omgaan met emoties geleerd. De handpop Piep is hierbij een veel gebruikt middel, maar ook toneel en spel worden ingezet. Door de training ervaren de kinderen dat ze niet de enige zijn waar het thuis anders gaat en leren zij dat de schuld niet bij hen ligt. Er wordt gewerkt aan een positief zelfbeeld. Maar ook leren zij te zeggen wat zij van iets vinden en hoe zij met moeilijke situaties kunnen omgaan. Ook kunnen ouders terecht bij de trainers als zij tegen zaken aanlopen.

Praktische info
Er vinden negen bijeenkomsten plaats. De training wordt begeleid door twee vaste trainers en vindt plaats na schooltijd (van 15:00 – 16:00 uur) en op een onafhankelijke locatie. Waar deze locatie is, wordt nog gecommuniceerd. Aanmelden of meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Sterk Papendrecht, via info@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41. De contactpersonen, evenals de trainers, zijn Anneke Kruithof en Eva Donatz.