Bushaltes krijgen nieuwe informatieborden

0
418
Afbeelding: provincie Zuid-Holland

REGIO – Onze regio krijgt er in de komende maanden tientallen nieuwe informatieborden bij bushaltes bij. Nieuw is een drukknop of toetsenbord voor audiobegeleiding. Zo kunnen blinden en slechtzienden horen wat er op het bord staat.

Op de borden staat hoe laat het openbaar vervoer betrekt. Ook staat er informatie over vertragingen, omleidingen en andere routes. Er worden voor de duidelijkheid meerdere kleuren gebruikt.

Waterbushaltes
De bushalte naast het Dordtse station en bij de halte Dordrecht Centrum (op de Spuiboulevard en de Johan de Wittstraat) krijgen nieuwe overzichtsschermen. Op veel andere plekken in de regio gaat het om kleine of grote digitale reisinformatiesystemen (ook wel als DRIS afgekort). Ook de waterbushaltes Veerdam in Papendrecht en Merwekade in Dordrecht krijgen zo’n nieuw systeem.

Afbeelding: provincie Zuid-Holland

In maart 2023 moeten er in totaal 850 nieuwe digitale informatieborden zijn geplaatst in onze provincie. “Het nog beter bereikbaar maken van Zuid-Holland is een van onze belangrijkste taken”, aldus de provincie. “Actuele en toegankelijke reisinformatie speelt hierin een belangrijke rol.” De borden worden volgens de provincie beter leesbaar, maar zijn tegelijkertijd zuiniger door LED-verlichting. Bij een aantal bushaltes wordt het oude digitale informatiebord wel weggehaald, maar komt er geen nieuwe terug. Dit is bij haltes waar weinig mensen gebruik van maken.

Foto: provincie Zuid-Holland

Betrouwbaarheid
Op de nieuwe borden komt ook te staan hoe betrouwbaar de vertrektijd is. Staat er een symbool achter het nummer van de bus, is de vertrektijd actueel. Staan er drie puntjes, dan kan die tijd nog veranderen.

Dit is een verhaal van onze streekredactie omroepen Drechtsteden.