Drukste avondspits van het jaar, ook in de regio

0
268
Foto: Rijkswaterstaat

REGIO – Met ruim 1200 kilometer file was het donderdagavond de drukste avondspits van het jaar. Dat meldt de ANWB. Om 17.30 uur, het drukste tijdstip van de avondspits, stond er 1227 kilometer file. “Het is donker, het regent een beetje en november is altijd met afstand de drukste tijd van het jaar”, zegt een woordvoerder van de verkeersdienst.

Dit komt doordat er in de maand november weinig mensen met vakantie zijn. “Het heeft dus vooral te maken met de grote hoeveelheid woon-werkverkeer. Daarnaast is donderdag altijd de drukste dag van de week.”

In de regio Rijnmond stond het bijvoorbeeld vast op de A29 en A16. Ook in de stad Rotterdam stond het verkeer vast, met name in het Scheepvaartkwartier. Dit kwam mede door werkzaamheden aan bruggen en de Maastunnel.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.