Willem de Zwijger Podcast op Papendrecht FM

0
565
Foto Elaine Henri en Joris Libert: Nanda van Heteren

PAPENDRECHT – Papendrecht FM 105 gaat in samenwerking met het Willem de Zwijger College een aantal podcasts uitzenden die zijn gemaakt door leerlingen uit 3 VWO. De eerste uitzending vindt zaterdag 5 november plaats om 14:00 uur.

Tijdens de flexuren van het Willem de Zwijger College hebben Elaine Henri, Joris Libert en Juliet de Ruiter gekozen voor de Schoolredactie, een module die gegeven wordt door docente, journaliste en radio- en podcastmaker Nanda van Heteren. In een half jaar hebben zij de podcast ‘Puberteit voor en door pubers’ gemaakt.

In het eerste seizoen praten Joris en Elaine over school, ambities, keuzestress, ouders, familie en vrienden, sociale media en hobby’s. Als goede vrienden en tegenpolen wisselen zij ervaringen uit en geven elkaar waar nodig tips en adviezen. Hun vriendin Juliet doet onder meer de montage.

In een artikel voor Het Kontakt/Klaroen vertellen de leerlingen zelf wat hen beweegt.

Elaine: “Wij kiezen de onderwerpen zelf, omdat deze bij ons vragen oproepen en in onze ogen dus ook leven bij de luisteraar. Tijdens de podcast praten we vanuit ons eigen perspectief, delen we ervaringen uit en geven we elkaar wanneer daar om gevraagd wordt tips en adviezen. Dit zodat de luisteraar zich hopelijk hierin en wat kan leren van onze ervaringen.”

Joris: “Onze podcast is voor iedereen. Jong, oud, maakt niet uit. Misschien ben je een volwassene die de puberteit mist, zit je tegen de puberteit aan en ben je nerveus of ben je zelf een puber die comfort zoekt? Deze onderwerpen zijn allemaal gekoppeld aan de puberteit, dus zolang je geïnteresseerd bent in de puberteit is deze podcast echt wat voor jou!”

Juliet: “Deze podcast is uniek omdat het vrijwel volledig door pubers is gemaakt. Wij delen persoonlijke ervaringen, te vragen naar elkaars mening over onderwerpen die ons bezighouden en maken daardoor de luisteraar onderdeel van het gesprek. Het is niet dat wij alles weten, maar juist doordat we alles open en eerlijk vertellen, hoop ik dat luisteraars zich verbonden voelen.”

De zeven podcasts zijn iedere week te beluisteren op Papendrecht FM 105, op zaterdag van 14 tot 15 uur.