Big Rivers is voorlopig gered van ondergang

0
293

DORDRECHT – Big Rivers, het populaire festival waar afgelopen zomer 150.000 bezoekers van genoten, is voorlopig gered. De gemeente Dordrecht lapt 88.000 euro bij om het gat op de begroting te vullen. Het bedrag komt bovenop de 144.000 euro subsidie die het muziekevenement al kreeg.

Dolgelukkig is Liselotte Gatzen van Big Rivers. “Dit is heel erg fijn. We wisten al dat de gemeente altijd heel erg ondersteunend is voor de evenementen. Zeker in deze tijd is het heel fijn dat de gemeente zo meedenkt.”

Na twee jaar met coronacrisis was het afgelopen zomer eindelijk weer een topsfeertje bij Big Rivers. De vele bezoekers (jong en oud) genoten bij meerdere podia in de stad drie dagen lang van muziek.

De sfeer was geweldig, maar de kaartverkoop voor vier concerten kwam maar niet op gang. Big Rivers gooide het roer om, zodat die concerten alsnog gratis toegankelijk werden. De kosten voor materiaal en de inhuur van beveiligers en ander personeel rezen de pan uit en de horeca-omzet viel zwaar tegen, omdat onverwacht veel Dordtenaren gratis drankjes meenamen van huis.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.