Nuttige winst Drechtstreek bij Dilettant

0
299

KRIMPEN AAN DE LEK – In de derde competitiewedstrijd op rij kon Drechtstreek zaterdag drie punten bijschrijven op de ranglijst. Op het fraaie complex in Krimpen aan de Lek versloeg het rode lantaarndrager Dilettant met 1-3. De thuisploeg werd in eerste instantie overrompeld door de aanvalsdrift van Drechtstreek maar knokte zich goed terug.

Al in de zesde minuut van de wedstrijd wist Koen Lighaam op aangeven van Ties van Aggelen de 0-1 in te tikken. De druk naar voren van Drechtstreek hield aan maar Dilettant wist toch ook enkele malen uit te breken en na tien minuten kon een goede voorzet van Michel Vredenborg onschadelijk worden gemaakt.

Niet lang daarna zette Drechtstreek opnieuw flinke druk naar voren en dat stelde Thijs den Dunnen in de gelegenheid om aan de verdediging te ontsnappen en alleen op de keeper af te gaan. Hij omspeelde die handig en bracht de stand op 0-2. Drechtstreek slaagde er daarna niet in om de aanvankelijke overmacht verder uit te buiten want de voorste linie van Dilettant liet zich niet onbetuigd. Vooral de behendige Remco Mulders wist enkele keren voor gevaar te zorgen maar tot scoren kwam hij niet zodat de ruststand 0-2 bleef.

Na de rust Leek Dilettant hoop te hebben geput uit een reeks aardige aanvallen daarvoor en het zette flink druk op zijn tegenstander. Drechtstreek wist ook een serie kansen te creëren maar schoten van Thijs den Dunnen, Mark Kunst en Job van Vliet gingen huizenhoog over het doel. Wat te verwachten viel, gebeurde ook. Na veel gemiste kansen viel het tegendoelpunt aan de andere kant.

Een kwartier voor het eind scoorde Marnix v.d. Adel de in die fase verdiende 1-2. De wedstrijd werd wat feller, zeker na een keiharde overtreding van Arun Vernooij op de benen van Ties van Aggelen. Het leverde Vernooij een gele kaart op en Van Aggelen moest van het veld af worden geholpen met een fikse blessure. Zijn vervanger was Joey d’Haan die kort daarna aan alle onzekerheid een einde maken door op zeer fraaie wijze de 1-3 binnen te schieten.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek op eigen terrein de wedstrijd tegen VVAC. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.