Verwenweek voor Papendrechtse mantelzorgers officieel geopend

0
455
Foto: Richard van Hoek

PAPENDRECHT – Op zaterdag 5 november is de Verwenweek voor Papendrechtse mantelzorgers van start gegaan. Wethouder Jaco van Erk verzorgde de officiële opening van de Verwenweek tijdens een ontbijt in het Leonardo hotel, waarbij 85 mantelzorgers aanwezig waren. Bij dit ontbijt werd ook de mantelzorgwaardering uitgereikt: een VVV-bon. Mantelzorgers die de waardering hebben aangevraagd maar niet bij het ontbijt aanwezig waren, krijgen de VVV-bon per post toegestuurd.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald voor een chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend persoon uit hun omgeving zorgen. Een partner, ouder of kind, maar het kan ook gaan om een ander familielid of een vriend of kennis. “Eén op de vijf Papendrechters is mantelzorger.” begint wethouder Jaco van Erk zijn openingsspeech. “Dat zijn 6000 mensen. We vinden het bijzonder dat jullie je dagelijks inzetten voor je naaste. Wat jullie doen is zo waardevol en we zijn dankbaar voor jullie vrijwillige inzet. De gemeente Papendrecht zou niet zonder jullie kunnen.” Na zijn dankwoord reikte hij de eerste mantelzorgwaardering uit.

Foto: Richard van Hoek

Het mantelzorgontbijt was een mooie start van de Verwenweek. Mantelzorgers konden even achterover gaan zitten en genieten van een heerlijk ontbijt. Er werd nu eens voor hen gezorgd. Het was ook een mooi moment om verhalen met elkaar te delen. Mensen hadden aan één woord genoeg, omdat andere mantelzorgers hen meteen begrepen. Het was een groot succes. Verschillende mantelzorgers spraken hun dankbaarheid uit voor het ontbijt en de mantelzorgwaardering. Het voelde voor hen als een steun in de rug en ze hebben genoten van deze ochtend.

Programma Verwenweek
De Verwenweek is nog tot en met vrijdag 11 november. De komende week organiseren de gemeente en Sterk Papendrecht samen met een aantal lokale ondernemers verschillende activiteiten voor mantelzorgers. Een yoga workshop om op adem te komen, een heerlijke high tea bij Loes en een filmmiddag in het Odensehuis. Het programma vind je op www.sterkpapendrecht.nl/mantelzorgwaardering-2022.

Naast het ontbijt en de andere activiteiten die in de Verwenweek georganiseerd worden, is het altijd mogelijk om als mantelzorger contact op te nemen met Suzanne of Chantal: mantelzorgconsulenten van Sterk Papendrecht. Zij zijn er voor vragen, regelwerk of een luisterend oor. Dat kan door te bellen naar 078 – 615 4741 of een e-mail te sturen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl.