VV Papendrecht wint ruim van Heukelum

0
421
Foto: Edwin Schreurs

PAPENDRECHT – Door de 7-1 overwinning op Heukelum en de uitslagen op de andere velden is Papendrecht alleen koploper. Papendrecht schoot op zaterdag 5 november op het eigen Slobbengors uit de startblokken. Al in de 4e minuut opende Jarden van Ek de score. De assist kwam zoals vaker de afgelopen weken van Jay Luciano die de bal vanaf de achterlijn teruglegde.

Antwoord
Het antwoord van Heukelum liet niet lang op zich wachten. Na een fout in de Papendrechtse defensie kon Redouan Berghout simpel binnenschuiven. Papendrecht raakte niet in de war van de snelle gelijkmaker er combineerde er lustig op los. Een snel genomen vrije bal leidde de tot de 2-1. Jarden van Ek werd diep gestuurd en zijn voorzet door Lorenzo van Wijk keurig afgemaakt.

Het scenario van even daarvoor leek zich te herhalen toen Thomas van Ieperen de gelijkmaker op zijn schoen had maar een prima redding van Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes voorkwam de gelijkmaker. Niet veel later lag de bal aan de andere kant in het net. De goal van Lorenzo van Wijk, na de voorzet van Jay Luciano, ging echter niet door na een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter dat door de arbiter werd overgenomen. Djerrel Saffignani was ook dicht bij de 3-1, maar zijn schot belandde op de paal.

Uiteindelijk kwam de 3-1 toch op het bord. De sterk spelende Norichio Nieveld zette Jay Luciano aan het werk die vanaf de achterlijn Lorenzo van Wijk in staat stelde om zijn tweede treffer aan te tekenen. Hetzelfde trio zorgde vlak voor de rust voor de 4-1: steekbal Nieveld, voorzet Jay Luciano en Lorenzo van Wijk volbracht zijn glaszuivere hattrick.

Klok
Na de rust was het alleen nog Papendrecht wat de klok sloeg. De zestien van Roy Rijntjes bleef leeg. Jay Luciano voerde de score verder op. Een voorzet van Jarden van Ek werd binnengekopt door de snelle rechtsbuiten. Jarden van Ek was de volgende die de trekker overhaalde. Een voorzet van invaller Sem Meulenstee werd door de linksbuiten bij de tweede paal binnengeschoten.

Het slotstuk was voor Jay Luciano. Hij mocht aanleggen vanaf 11 meter na een overtreding op Xavier Leenheer in het strafschopgebied en schoot de bal zeer overtuigend in de bovenhoek waarmee hij zijn tweede treffer aantekende. De stand had nog verder opgevoerd kunnen worden maar de scherpte was er bij Papendrecht vanaf waardoor de 7-1 als eindstand werd genoteerd.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Bernadina), Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer (Tilroe), Saffignani (Stellingwerf), Nieveld, Van Wijk (Meulstee), Van Ek (Van Gorp), Luciano.