Toernooi bij Bowlsclub Papendrecht

0
180
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Ruim 30 jaar geleden op 7 oktober 1992 werd de Bowlsclub Papendrecht opgericht door de heer Cees Faasse uit Papendrecht. De bowlssport was en is nog steeds heel erg populair in de Engelstalige landen Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en ook Zuid-Afrika. Cees Faasse was een van de grondleggers van deze sport in Nederland.

Op zaterdag 12 november 2022 wordt het 30-jarig bestaan opgeluisterd met een intern toernooi dat om 10.00 uur begint. Corrie, de dochter van Cees en Annie komt hiervoor speciaal over vanuit Zeeland om de eerste bowl te gooien. Een uniek moment in het bestaan van de Bowlsvereniging Papendrecht.

Inmiddels zijn er zo’n 30 verenigingen actief in Nederland. Helaas mocht Cees dit jubileum zelf niet meer meemaken, hij is in 2020 overleden. Cees en zijn vrouw Annie waren heel gedreven en hebben de nodige prijzen veroverd. In 1998 wist Annie tezamen met Joan Mooiman 2e te worden op het NK pairs. Cees en Rien ’t Hart wisten de regionale titel van Zuid-Holland/Zeeland/Noord-Brabant te bemachtigen. In 2000 werd deze titel een prooi voor Annie Faasse en Aletta ’t Hart. Tot 2018 is Cees voorzitter van de vereniging geweest toen hij de voorzittershamer heeft overgedragen aan Rinus Noorlander, de huidige voorzitter.

Wie zaterdag een kijkje wil komen nemen bij het toernooi is van harte welkom en nieuwe leden zijn van ook welkom. Het toernooi wordt gehouden in Sportcentrum Papendrecht aan de Burg. Keijzerweg 110.

Bewegen, inspanning en ontspanning in één bij “Bowlsclub Papendrecht”