Spotlights On officieel aangezet

0
309
Foto: Fokko van der Straaten

DRECHTSTEDEN – Het lichtspektakel Spotlights On is maandagavond officieel geopend. Door middel van een eerste spotlicht werden de lichten op het Drierivierenpunt aangezet. Het project is om de Drechtsteden met elkaar te verbinden en inwoners uit deze regio trotser te maken.

Foto: Fokko van der Straaten

Volgens Smart Delta Drechtsteden vervullen de maritieme bedrijven in onze regio een belangrijke rol in het ontstaan van de Drechtsteden, maar juist ook voor de toekomst: “We staan voor een grote opgave in klimaatadaptatie en energietransitie. Dit vereist dat we onze vindingrijkheid en werklust aanspreken.”

Foto: Fokko van der Straaten

Al eerder adviseerden de Dordtse gemeentesecretaris Carlo Post en conceptontwikkelaar Jeroen Everaert dat mensen vooral op de fiets een rondje moeten maken langs alle lichtpunten. “Dat is buitengewoon gezond en maak er een foto van. Wees er trots op!”

Van 14 t/m 19 november vindt het lichtspektakel plaats van 18 uur tot 23 uur. Alleen vanavond startte het later wegens de officiële openingshandeling om 20:30 uur. Het Drierivierenpunt, Baanhoekbrug, de Merwedebrug, de Zwijndrechtse brug en de Brug over de Noord worden op verschillende manieren verlicht met een link naar de historische Sint-Elisabethsvloed. Ieder met hun eigen verhaal en met superzuinig licht, op de plekken die de regio letterlijk verbindt.

Dit is een verhaal van onze streekredactie omroepen Drechtsteden.