Vermoedelijk slachtoffer vergistontvoering blijft langer vastzitten

0
157

REGIO – Alex R. uit Alblasserdam blijft voorlopig in de cel zitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest met 30 dagen verlengd. Ook twee medeverdachten uit Den Haag en Tholen blijven in de cel. Ze worden verdacht van drugshandel en witwassen.

De 60-jarige Alex R. staat bekend als het vermoedelijke slachtoffer van de ‘vergisontvoering’ in Alblasserdam in augustus 2021. Een man uit Hoofddorp werd een bestelwagen ingesleurd en was enkele dagen spoorloos. Hij werd zwaar mishandeld uit een auto gezet in Delft. Kort daarna werd duidelijk dat de ontvoerders vermoedelijk de verkeerde man hadden ontvoerd en dat het eigenlijke doelwit Alex R. zou zijn. R. werd begin november vervolgens zelf opgepakt.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.