Burgemeester reikt jeugdlintjes 2022 uit

0
462
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Burgemeester Annemiek Jetten heeft vrijdagmiddag de Papendrechtse jeugdlintjes uitgereikt. Met de uitreiking van een jeugdlintje wil de gemeente de jeugd van Papendrecht in het zonnetje zetten.

Dit jaar vielen drie jonge meiden in deprijzen. Roos van Dijk en Isis Mesman kregen hun lintje omdat ze een inzamelingsactie hadden gehouden voor het Louterbloemen Dierenasiel. Onder meer door flessen te verzamelen voor het statiegeld, wisten zij 350 euro bijeen te krijgen.

Foto: Hans Hulswit

Zoë Lichterveld begon op 20-jarige leeftijd haar eigen bedrijf. Ritmic Stars specialiseert zich in ritmische gymnastiek. Hierbij gaat het niet alleen om de selectie- maar ook om het recreatieniveau. Zoë begeleidt inmiddels ook een groep Oekraïense meisjes en dit doet zij gratis.

Het lintje is voor jongeren van 6 tot en met 23 jaar die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor de gemeente. Hiermee wil de gemeente deze jonge inwoners bedanken voor hun inzet. Het is ook bedoeld als aanmoediging voor henzelf en anderen om door te gaan met het goede werk. Jongeren kunnen ook als groep een lintje krijgen.