Congres over cybercriminaliteit in Dordrecht

0
268

DRECHTSTEDEN – Online criminaliteit zoals fraude, oplichting en hacken neemt toe en ondernemers zijn hier steeds vaker het slachtoffer van. Daarom organiseren Platform Veilig Ondernemen (PVO) en de gemeenten uit de Drechtsteden een congres over cybercrime.

Ondernemers uit de regio kunnen gratis deelnemen aan de bijeenkomst, die op dinsdagavond 29 november in het Postillion hotel in Dordrecht wordt gehouden. Niemand minder dan misdaadjournalist Kees van der Spek is gespreksleider. Samen met de Dordtse wethouder Maarten Burggraaf opent hij het congres.

Programma
De deelnemende ondernemers staat een gevarieerd programma te wachten. Een vertegenwoordiger van ROC Mondriaan legt uit wat een aanval met ‘ransomware’ voor deze onderwijsinstelling heeft betekend. Een cybercrimespecialist vertelt over risico’s en maatregelen en de politie gaat in op de aanpak van cybercriminelen en het doen van aangifte. Tot slot staat een paneldiscussie op het programma. De aanwezige ondernemers kunnen dan hun vragen stellen aan de sprekers en aan een verzekeringsspecialist.

De praktijk wijst uit dat ondernemers die slachtoffer worden van cybercrime vaak onvoldoende maatregelen hebben genomen om hun bedrijf hiertegen te beschermen. Daarom vinden PVO en de gemeenten het belangrijk om ondernemers van goede informatie te voorzien. Niet voor niets draagt het congres de titel ‘Better safe than sorry’.

Aanmelden en voetbal kijken
Ondernemers kunnen zich aanmelden voor het congres via bettersafethansorry.nu. Ook aan de voetballiefhebbers is gedacht. De wedstrijd Nederland – Qatar zal voorafgaand op een groot scherm te zien zijn.

Dit is een verhaal van onze streekredactie omroepen Drechtsteden.