Tapijt professioneel laten reinigen? Een goed idee!

0
190

(Partnercontent)
Hoe vaak reinig je eigenlijk een tapijt? Waarschijnlijk stofzuigen veel mensen het regelmatig, maar een grondige reiniging doe je (vrijwel) nooit. Toch is het belangrijk dat je zo nu en dan een tapijt goed schoonmaakt. Na verloop van tijd gaat er namelijk veel stof, haren en andere viezigheid in het tapijt zitten en deze krijg je er niet makkelijk meer uit met alleen stofzuigen. Als je te kampen hebt met astma of een stofallergie, dan zul je last krijgen van je luchtwegen en dat is uiteraard ook niet fijn. Daarnaast kan het ook zijn dat er vlekken in het tapijt zitten en deze moet je er ook uit zien te wassen. Het reinigen van het tapijt is daarom een goed idee! Wil je hier meer over weten? Google dan even op ‘reinigen tapijt‘, of lees snel verder.

Tapijt reinigen is erg belangrijk
Om de levensduur van het tapijt te verlengen, moet je er voorzichtig mee omgaan en het goed onderhouden. Een onderdeel van dit onderhoud is door het zo nu en dan van een grondige schoonmaakbeurt te voorzien. Een schoon tapijt draagt daarnaast ook bij aan meer woonplezier, want het tapijt ziet er na het reinigen niet meer groezelig uit, maar oogt juist frisser en als nieuw. Zeker als je huisdieren hebt of een keer hebt geknoeid en nu met vlekken in het tapijt zit die er niet meer uit gaan, is het fijn als je het tapijt een keer grondig schoonmaakt.

Zelf reinigen of door professional laten doen?
Je kunt zelf een tapijt reinigen door schoonmaakmiddelen te kopen en zelf aan de slag te gaan. Dit is voor velen alleen een lastige klus. Daarom is een professionele tapijtreiniger van Cinco Cleaning inschakelen een beter idee. Dit familiebedrijf heeft inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in het reinigen van tapijten, vloerkleden, matrassen en meubilair. Je kunt dus ook voor een grote schoonmaak gaan en je hele huis onder handen laten nemen. De tapijtexperts komen persoonlijk bij je langs voor een gratis proefreiniging en voorinspectie. De specialist bepaalt de te gebruiken reinigingsproducten en als er iets niet of moeilijk te reinigen is, wordt dit duidelijk aangegeven.

Er zijn diverse manieren om een tapijt te reinigen en de meest effectieve manier is de zogeheten sproei-extractie methode. Bij deze methode wordt warm water onder druk in het tapijt gespoten en direct door middel van een vacuüm samen met het vuil opgezogen. Uiteraard wordt er alleen biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen gebruikt. Deze zijn onschadelijk voor de gezondheid van kleine kinderen en huisdieren.