Meer bussen naar Rotterdam tijdens spits

0
497

REGIO – Er gaan meer snelle bussen rijden tussen Papendrecht en Rotterdam tijdens de spits. Dit blijkt uit de nieuwe dienstregeling die Qbuzz op 11 december laat ingaan.

R-net bus 491 naar Zuidplein gaat in de spits rijden om de 7,5 minuten; dat is nu nog om het kwartier. De verbinding met Utrecht door middel van Snelbuzz 388 gaat echter minder vaak rijden. In de avonden, weekenden en in de kerst- en zomervakantie rijdt lijn 388 alleen tussen Utrecht en Sliedrecht Baanhoek. De laatste rit vanuit Rotterdam (die dus ook Papendrecht bedient) rijdt om 19:00 uur.

De MerwedeLingelijn rijdt ’s avonds na 20:30 uur en op zondagen tussen Gorinchem en Geldermalsen een keer per uur. Tussen Dordrecht en Gorinchem blijven twee treinen per uur rijden.

Met deze nieuwe dienstregeling houdt Qbuzz naar eigen zeggen zoveel mogelijk vast aan wat er al is. Het bedrijf belooft een ‘betrouwbaar netwerk en meer reisplezier’.

Het openbaar vervoer in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem klimt langzaam maar zeker uit een diep dal, zegt Qbuzz. Nu er geen beperkingen meer zijn als gevolg van corona komen er steeds meer reizigers terug. De vervoerder waarschuwt wel dat het nog geruime tijd zal duren voordat de bezetting van de bussen en treinen terug is op het oorspronkelijke niveau.

Klik hier voor alle wijzigingen.